Zorgzame buurt

Zorgzame buurt

Buurtanalyse Zelem

In 2020 zijn we gestart met een buurtanalyse van Zelem, zo kregen wij zicht op de leefwereld van Zelem, wat de sterktes zijn en waar de grootste noden zitten.


De doorsnee bewoner van Zelem is positief ingesteld, ervaart een samenhang in de buurt en is zelfs fier om in Zelem te wonen. We merken ook dat Zelemnaren aandacht en zorg hebben voor elkaar. Daarnaast zijn er ook enkele bezorgdheden die regelmatig terugkomen.


Lees de volledige buurtanalyse van Zelem.

Om de samenhang in onze verschillende buurten te stimuleren is er een gids gemaakt voor de organisatie van je buurt- of straatfeest en speelstraat. Hierin vind je handige tips om van je feest een succes te maken.

De Klapbus

Dit project van stad Halen en dienstencentrum De Klapstoel is in het leven geroepen om sociaal contact tussen buurtbewoners in het algemeen en senioren in het bijzonder te bevorderen.

 

Waarvoor kan je de klapbus gebruiken?

Mensen die graag gebruik maken van ons activiteitenaanbod maar de afstand niet kunnen overbruggen, kunnen gebruik maken van onze Klapbus.

 

Wil je graag naar een maaltijd, een activiteit, workshop, cursus of ontmoetingsmoment van het dienstencentrum De Klapstoel komen maar is vervoer een probleem?

Vraag dan minstens 2 dagen voor de activiteit je vervoer aan op het nummer 013 46 03 78.

 

In de zomermaanden trekt de Klapbus er weer op uit. Je kan er terecht voor allerlei diensten of voor een gezellige babbel met een lekkere tas koffie.


Je kan bij ons terecht voor

  • Ontmoeting met je buren, een gezellige babbel met een tas koffie, thee of water
  • Info over de activiteiten van het LDC De Klapstoel
  • Vuil-, PMD-, tuinafval-, keukenafval-, textiel-en groenzakken
  • Sticker “Geen reclame”
  • Info over klusdienst, poetsdienst, gezinshulp, minder mobiele centrale, warme maaltijd aan huis, verwarmingstoelage 
  • Info over andere hulp- of zorgvragen zoals personenalarmsystemen, verpleegzorg, oppasdiensten, hulpmiddelen aan huis, premies voor woonaanpassing, parkeerkaart voor mindervaliden, verhoogde tegemoetkoming …
  • Bloeddrukmeting …

 

Ontmoetingsmomenten Klapbus

Meer info volgt....